Hurma ile süsleyerek servis yaptım.
Kullanılacak Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1,5 kahve fincanı mısır nişastası (1 su bardağından bir parmak eksik)
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı su
Hazırlanışı:
Malzemeler bir tencerede karıştırılıp çırpılır. Muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirilir.
Muhallebi piştikten sonra ya karıştırarak soğutmak yada ağzı kapalı şekilde bekletmek gerekir ki üzerinde kaymak oluşmasın.
Karamel için şeker ve su tavaya koyulup orta ateşte karamel oluşana kadar pişirilir.
Bu kısımda biraz hızlı olmak gerekiyor. Karameller kaselerin dibine paylaştırılır hızlı olunmazsa karamel donar bu yüzden karamelin üzerine hemen muhallebi dökülür.
Buz dolabında donuncaya kadar bekletilir.
Donduktan sonra servis tabağına ters çevrilerek servis edilir. AFİYETLE:)
Elinize sağlık bende mümkün olduğunca sütlü tatlıları tercih etmeye çalışıyorum her zaman olmasada:)))
YanıtlaSilTakibe aldım mutlu hafta sonu dilerim...
sütlü tatlılar hafifliğinden dolayı tercih sebebi benim içinde:) çok teşekkür ederim..
YanıtlaSil