Keki İçin;
- 60 gr. Margarin
- 1 Su Bardağı Elenmiş Un
- 1 Yumurta
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 30 gr. Kakao
- 1 Çay Kaşığı Karbonat
- 1 Paket Vanilin
- 3/4 Su Bardağı Süt
Kakao un karbonat ve süt eklenip çırpmaya devam edilir.
Ayrı bir kasede yumurta çırpılıp hamura eklenir. Hamur kalıplara dökülür ve fırında 180 20-25 dk pişirilir..Soğuyan keklerin üzeri krema ile süslenir.
Kreması İçin;
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 1 Yumurta Sarısı
- 2 Çorba Kaşığı Kakao
- 2,5 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- Yarım Paket Vanilin
Bütün malzeme bir tencerede karıştırıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ateşten indirilince içince yarım paket margarin eklenir. Soğuduktan sonra keklerin üzeri süslenir.
Katı yağ olarak tereyağı kullanmamanızı öneririm. Biraz ağır bir lezzet olabilir. Ben margarin tercih ediyorum. Hazır krema tarzı ürünler kullanıldığında krema çatlamış bir görünüm alabiliyor bu yüzden de ev yapımı krema tercih etmenizi öneririm.
Kremanın üzeri için ise kendi zevkinize ve damak tadınıza uygun seçimler yapabilirsiniz. Birkaç fikir olarak damla çikolata, pasta süsleri, bonibon, yada şeker hamuruyla yapılmış tatlı renkli şekiller kullanabilirsiniz. AFİYET OLSUN:)
blog'un hayırlı uğurlu olsun :) tariflerini ve tüyolarını merakla bekliyorum. sevgiler...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim:)
YanıtlaSilEsracım cupcake tarifini en yakın zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilHala farklı cupcake tarifi denemelerim devam ediyor.
Tarif için teşekkürler:)
rica ederim:) umarım deneyip beğenirsin:)
YanıtlaSilmerhaba bir şey sormak istiyorum, kremayı pişirdikten -yani ocaktan aldıktan- sonra mı margarini ekliyoruz? ve ekledikten sonra karıştırıyoruz değil mi? eheh ben baya acemiyim de :)
YanıtlaSilkremayı ocaktan aldıktan sonra margarin koymanız gerekiyor. ancak benim margarinsiz krema pişirdiğimde oldu öyle de deneyebilirsiniiz.
YanıtlaSil