Hamuru İçin;
- 1 Çay Bardağı Yoğurt
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- Yarım Paket Margarin
- 1 Paket Kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
Aldığı kadar un derken hamuru yoğururken elimize yapışmayacak kıvama gelmesi, hamurun yumuşak olması gerekiyor.
İçi için;
- 1 elmayı rendeleyip içine yarım çay kaşığı kadar tarçın (damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz) ve 1 yemek kaşığı şeker karıştırılıp kavrulur.
- İsteğe bağlı olarak hazırladığımız iç harcın içine dövülmüş fındık, ceviz, badem eklenebilir.
Sıcakken pudra şekerine bulayıp (minik bir elek yardımıyla kurabiyelerin üzerine de serpilebilir) servis tabağına alınır. afiyetler olsun=)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder