Translate

31 Ocak 2013 Perşembe

Elmalı kurabiye

              5 çayında yenilecek kurabiye önerisi:)

                                                           

  Hamuru İçin;

  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • Yarım Paket Margarin
  • 1 Paket Kabartma tozu
  • Aldığı kadar un 
                Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
               Aldığı kadar un derken hamuru yoğururken elimize yapışmayacak kıvama gelmesi, hamurun yumuşak olması gerekiyor.
           
   İçi için;
  • 1 elmayı rendeleyip içine yarım çay kaşığı kadar tarçın (damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz) ve 1 yemek kaşığı şeker karıştırılıp kavrulur.  
  • İsteğe bağlı olarak hazırladığımız iç harcın içine dövülmüş fındık, ceviz, badem eklenebilir.
               Hamura şekil verip harcı içine yerleştirerek 170°C fırında 30 dakika pişirilir.
               Sıcakken pudra şekerine bulayıp (minik bir elek yardımıyla kurabiyelerin üzerine de serpilebilir) servis tabağına alınır. afiyetler olsun=)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder