- 1,5 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
- 1 Tane Havuç
- 1 Tane İri Soğan
- 1-2 Adet orta boy patates
- 5 Büyük su bardağı su
Düdüklü soğutulup açılır.Blender ile çorba kıvamına getirilir.( tercihen süzgeçten de geçirebilirsiniz)
Başka bir tencerede sıvı yağ kavrularak çırpılan çorba üzerine eklenerek karıştırılır.
Üzerini süslemek için;
1 dilim bayat ekmeğin içi ufalanarak tavada pembeleşinceye kadar yağ ile kavrulur. Ateşten alınır 2-3 dakika soğuduktan sonra 2 çay kaşığı toz kırmızı biber eklenerek karıştırılır. Yağın ılınması beklenmezse kırmızı biber yanar bu yüzden yağa direk olarak biber eklenmemelidir. Servis tabağına alınan çorbanın üzeri 1,2 yemek kaşığı eklenerek süslenir. AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder