Translate

27 Ocak 2013 Pazar

mercimek köftesi


           Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesi lezzet harikası olan tatlardan birisi. Birde benim tarifimi tadın:)




  • 2 su bardağı mercimek yıkanıp ayıklandıktan sonra 4 su bardağı su ile pişirilir.
  • Pişirildikten sonra ateşten indirilir.
  • 1,5 su bardağı ince bulgur ayıklanıp mercimekle karıştırılır.
  • Kapağı kapalı bir kapta 20 dk. bekletilir.
            Başka bir kapta:

  • 1 adet kuru soğan yemeklik şekilde kıyılarak zeytinyağı ile kavrulur.
  • Taze soğan (2, 3 adet )
  • 2, 3 Yaprak marul 
  • Yarım demet kadar maydanoz  
  • Birkaç dal dereotu  ince ince kıyılarak hazırlanır. 
           Geniş bir kaba demlenen mercimek bulgur karışımı boşaltılır. Baharat (karabiber ,kimyon ,kuru nane, pul biber, tuz) ve 1,5 yemek kaşığı salça eklenerek yoğurulur. 
           Kıyılmış olan yeşillikler ve kavrulmuş soğan eklenir. 1 adet limon sıkılarak yeniden yoğurulur ve tanelenerek şekil verilir. Servis tabağına alınır.  AFİYET OLSUN:)
           Zeytinyağı mercimek köftesine lezzet katar. Yağı az gelirse mercimek köftesi kuru hafif kıvamsız kalabilir. Üzeri çok çabuk kuruyabilir. Bu yüzden yağı iyi ayarlanmalıdır. 
         


4 yorum:

  1. merhabalarr..:)
    ne hoş ne cici bir sayfa bu böyle..
    emeklerinize sağlıkk..
    samimiyet dolu birbirinden leziz paylaşımlarınıza bayıldım...
    takipçinizim müsadeniz ile...:)
    bende beklerim arzularsanız,
    kucak dolusu sevgilerimle..:)

    YanıtlaSil
  2. güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim:) samimiyeti hissetmeniz beni çok mutlu etti:)

    YanıtlaSil