Yapımı uğraştırıcı olsa da lezzeti herkesin damak tadına uygun olabilecek bir yemek. Uygun bir zamanınızda yapıp tatmanızı umarım..
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı su
İçi harcı için:
- 250 gram kıyma
- 1 büyük boy soğan
- Karabiber, kimyon, tuz
Yapılışı:
Hamur için malzemeler derin bir kapta karıştırılıp yoğurulur. Düz bir zeminde hamur olabildiğince ince açılır. İnce şeritler halinde enine ve boyuna kesilerek küçük parçalara bölünür.
Hamur için malzemeler derin bir kapta karıştırılıp yoğurulur. Düz bir zeminde hamur olabildiğince ince açılır. İnce şeritler halinde enine ve boyuna kesilerek küçük parçalara bölünür.
İç harç için soğan ince kıyılarak 1 yemek kaşığı zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kıyma eklenerek pişirilir.
Minik hamurların üzerine iç harç yerleştirilip mantı şeklinde kapatılır. Üzerini örtecek kadar su ile pişirilir. AFİYET OLSUN:)
ne güzel resimler
YanıtlaSilyutkunmadan bakamıyorki insan :)
ben hazır ev mantısı alıp yapıyorum napim :))
şuan canımın istediği şey tam da bu:)
YanıtlaSilNefis gözüküyor canım,ellerine,emeğine sağlık..
Sevgilerimle..
Tulay Demirtaş - çok teşekkür ederim:)
YanıtlaSilZEL - Beğenmenize sevindim çok teşekkür ederim:)
mantı benim vazgeçilmezim en sevdiklerimden :) yarın da yapacağım zaten :)
YanıtlaSilmantıya bir de benim gözümden bakın isterseniz.
http://hgkgunlukleri.blogspot.com/2013/03/mant-fabrikas.html
ellerine sağlık;)
YanıtlaSilİlk önce İzmirli olman
sonra bu güzel lezzetler çekti beni bloğuna;)
banada beklerimm