Malzemeler:
- Yarım kilo şevketi bostan
- 400 gram kuşbaşı kuzu eti
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta büyüklükte soğan
- 1 limonun suyu
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı un
- Tuz
Yapılışı:
Şevketi bostanın yaprakları beyaz kökleri doğranıp yıkanıp, su içerisinde bekletilir.
Soğan yemeklik şekilde düdüklü tencereye doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Soğan pembeleşince kuzu eti ilave edilir. Birkaç kez yağda çevrilir. Şevketi bostan ilave edilir. Tuz ve 1 çay bardağı su koyulur. Düdüklü tencere kapatılır. Düdük öttükten sonra 20 dakika pişirilir. Başka bir tencereye alınır. Yeniden ocağa koyulur.
Çukur bir kasede yumurta sarısı, limon suyu , un çırpılır. 1 kahve fincanı su eklenir. Altı açık olarak ocakta bulunan şevketi bostana yavaş yavaş karıştırılarak terbiyesi ilave edilir. 2-3 dakika daha pişirilir.Servise hazır. AFİYET OLSUN:)
Nice blog, Esra!!
YanıtlaSil----C. :)
Elinize sağlık ben de bayılırım onu alabilmek için izmirin özellikle köy pazarlarında dolanır dururum
YanıtlaSilHarika olmuş ,faydalı ve leziz...elinize sağlık
YanıtlaSilAdsız - Thank you C.:) ı hope you will try my recipes:)
YanıtlaSilPetek Uluğ - çok teşekkür ederim köy pazarlarında daha kolay bulunabilir
Dilek Toksoy - çok yararlı olduğunu bende duymuştum teşekkür ederim:)
TARIFLERIN COK GUZEL. HERGUN BIRTANESINI DENIYORUM.TESEKKURLER ELLERINE SAGLIK...BU ARADA {HATICE AVCI} BRUKSELDEN MI ACEBA BENIM SEVGILI ARKADASIMMIKI????OYLE ISE SLM.BENARZU...
YanıtlaSilTarifi yaptım süper oldu valla afiyetle yedik sağolun
YanıtlaSilçok mutlu oldum:) teşekkür ederim:)
YanıtlaSilbeğenmenize çok sevindim teşekkür ederim :)
YanıtlaSilbu bitkiyi çok merak ettim adanada bostan patlıcan vardır bostanı okuyunca o sandım ama farklı bişeyle karşılaştım merak içerisindeyim,eğer bulabilirsem tarifinizi mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık. banada beklerim
YanıtlaSil