Malzemeler:
- 500 gram tavuk fileto (tavuğun yassı olması gerekiyor hatta imkanınız olursa kasapta dövdürüp incecik halde kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır)
- 150 gram mantar (orta büyüklükte 10-12 adet)
- 8-9 dal maydanoz
- 2 domates
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- Tuz, karabiber, kimyon ,nane.. (damak tadınıza göre çeşitlendirip, azaltabilirsiniz)
Soğan bir tavaya yemeklik şekilde ince ince kıyılarak bir kaşık zeytin yağında pembeleşinceye kadar pişirilir. Mantarlar yıkanıp ayıklandıktan sonra minik parçalar oluşacak şekilde doğranır. Maydanoz ince ,ince kıyılır domateste kabukları soyulup doğranarak tavaya eklenir yaklaşık 15 dakika pişirilir.
Tavuk fileto zaten incedir ancak dövülmeden aldıysanız dövme işlemini yapmanız daha da ince bir hal almasını sağlayacaktır. Bunun için düz bir zeminde herhangi bir su bardağının alt tarafını kullanarak tavuğu dövebilirsiniz. Sarmaya hazır hale gelmiş tavukların içerisine iç harcı koyularak sarılır. Pişme anında açılmaması için kürdan yardımıyla tutturulur.
Pişirme işlemini ister fırında ister tavada az yağ ile yapabilirsiniz. Ben bu kez fırında yaptım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serdim üzerine tavuk sarmaları yerleştirip 200 derecede 40 dakika pişirdim. Dilerseniz fırından çıkmaya yakın üzerini kaşar peyniri ile süsleyebilirsiniz. Tavada pişirmek isterseniz 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz. İki şekilde de lezzetli oluyor. AFİYET OLSUN:)
begenılmez mı fakat uzun zamandır da yapmıyorum ellerınıze sağlık cok güzel gorunuyor
YanıtlaSilçok teşekkür ederim:)
YanıtlaSilTavukcu bırıne gosterılmeyecek bir tarif ellerinize sağlıkk :)
YanıtlaSilTam bir ziyafet olmuş:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgilerimle..
tavuk sarma mükemmel, çikolatalı pastaye diyecek bi şey yok. banada bekliyorum bye
YanıtlaSilteşekkür ederim:)
YanıtlaSilZel - çok teşekkür ederim sevgilerimle..
YanıtlaSilSevimli mutlu huzurlu - denerseniz sevinirim teşekkür ederim:)