Translate

19 Nisan 2013 Cuma

Açma Börek

                  Hazır yufkaların mutfaktaki işleri çok kolaylaştırdıkları kesin ama açma böreğin tadı başka diye düşünüyorum. Gerçekten anne eli değmiş gibi bir tat yakalayabiliriz:)              
                             
               
  Malzemeler:
Hamuru için:

  • 4/3 su bardağı süt (1 su bardağından 2 parmak eksik)
  • 4/3 sıvı yağ 
  • 2 yumurta (yumurta sarılarından bir tanesi üzerini süslemek için)
  • 1 Hamur kabartma tozu 
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı şeker 
  • Yarım su bardağı sirke 
  • Aldığı kadar un 
İç harcı için:

  • 1 tavuğun göğüs eti 
  • 3 orta boy patlıcan 
  • 2 büyük boy soğan 
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
   
               Yapılışı:

      Hamur için yukarıda saydığım bütün malzemeler karıştırılır yoğurulup 2 saat kadar bekletilir.
      İç harç için  patlıcanlar alaca soyulur küp küp doğranıp suda bekletilir .Soğanlar ince ince kıyılıp tavada pembeleşinceye kadar kavrulur. Maydanozlar ayıklanıp yıkanıp doğranır. Göğüs eti minik parçalar halinde doğranıp hazırlanır. Soğanlar kavrulduktan sonra tavuk parçaları tavaya ilave edilir. 5-6 dakika pişirilir. Patlıcanlar sudan alınarak etin üzerine ilave edilir. Baharat ve tuz koyulur. Ağzı kapatılarak kısık ateşte 10-15 dakika pişirilir. En son doğranmış maydanozlar ilave edilir. K apağı kapatılıp altı söndürülür.
     Bekletilen hamur 2 eşit parçaya bölünür. Oklavayla yufka ince şeklinde açılır. İç harcın yarısı yufkaya eşit şekilde dağıtılır. Rulo şeklinde sarılır ortaya 2 ye kesilir. Dikdörtgen tepsiye yerleştirilir. Aynı işlemler diğer hamur için tekrarlanır. Ayrılan yumurta böreğin üzerine sürülür. 180 derece fırında 45 dakika pişirilir.
                                                                   afiyetlee:)
                

             

9 yorum:

  1. Harika görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim:) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bu nasıl bir şey... Ellerinize sağlık..
    Ben yapamam sanırım.. :( Üstelik de çok aöım şu an

    YanıtlaSil
  4. çok sağolun göründüğü kadar zor değil:) teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık canım,değişik bir tarif, denemek isterim.Selamlar,sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim:) sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık. Takibimdesiniz.Ben de beklerim..

    YanıtlaSil
  8. blogunuz ve yayınlarınız gerçekten çok hoş :) emeğinize sağlık,takibimdesiniz artık :) ben de beklerim en kısa zamanda,sevgiler... http://catikatindannotlarr.blogspot.com/

    YanıtlaSil