Translate

25 Mart 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Enginar Dolması

          Enginar kalbiyle kalbimizi çalan bir sebze:)   Terbiyeli yemeği ayrı, baklalı pişirilince ayrı , dolması ayrı lezzetli.. Dolmasını yemenin eğlencesi de ayrı:)




 Malzemeler: 

  • 5 tane enginar   (ya da kaç tane isterseniz:))
  • 5 yemek kaşığı pirinç (Her enginar için 1 yemek kaşığı pirinç)
  • 2 orta boy soğan 
  • Bir tutam maydanoz 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır tanesi
  • Baharat ( karabiber, kimyon, tuz) 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
 Yapılışı:
     Enginarlar temizlenir.Çok çabuk kararacağı için temizlenir temizlenmez hazırlanan limonlu suya atılmalı. Limon bir kaba sıkılır 1 tatlı kaşığı un ilave edilir.Kaba 5 enginarı örtecek şekilde su doldurulur. Önce enginarın sapları kesilir. Dış yaprakları soyulur ve atılır. Sarı yapraklar çıkana kadar koparılır.Enginarın  kalbindeki tüycükler temizlenir. Hazırlanan limonlu sosa atılır.
    İç harç için soğanlar yemeklik şekilde doğranır , maydanoz kıyılır, pirinç ayıklanıp yıkanıp ilave edilir salça baharatlar mısır ve zeytinyağı ilave edilerek bütün malzemeler karıştırılır.
   Harç temizlenen enginarların içine kaşık yardımıyla doldurulur. Tencereye yerleştirilir. Hazırlanan limon sosu da enginarların üzerini örtecek şekilde tencereye ilave edilir. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir.



                                                                   AFİYETLE=)

25 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. beğenmenize sevindim teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  3. benim en sevdiğim:)

    YanıtlaSil
  4. Güneşim yerim:) enginar deyince aklıma ilk sen geliyorsun zaten:)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor eline sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Ben bir kere denedim hic hosuma gitmedi cok agir geldi ama dolmasini daha önce denemedim denemek isterim bu görüntüden sonra ellerinize saglik. limonlu ne güzel giderdi simdi :)

    YanıtlaSil
  7. zeytin yağlı olduğu için hafif olduğunu düşünüyorum deneyip beğenirsiniz umarım:)

    YanıtlaSil
  8. ne güzel lezzet şu enginar. elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. evet hem lezzetli hem yararlı teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Esra Hanım,
    Blogunuzu ilk defa ziyaret ediyorum,zeytinyağlı enginarı bilirim ama bir türlü pişirme şansım olmadı ama budefa denemek istiyorum.Ellerinize sağlık.Selamlar.

    YanıtlaSil
  11. Denerseniz sevinirim umrarım beğenirsiniz.. Çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, blogunu yeni keşfettim ve bayıldım,Şöyleki ilk defa enginar dolması görüyorum :D en kısa zamanda deneyeceğim,seni de benim bloguma beklerm :)
    http://benlimoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. ilk defa görmene şaşırdım en kısa zamanda denemeni umarım çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  14. Enginarın dolması güzel olur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. bende aynı fikirdeyim teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  16. off ya cok güzel görünüyo :((..

    YanıtlaSil
  17. merhaba takibe alındın bana da beklerim:)
    http://myworldinthebooks.blogspot.com

    YanıtlaSil
  18. sanki enginar izmirde satılır, izmirde pişer gibi gleir hep bana...hiç denemedim, ama en kısa zamanda tarifinizi denemeyi istiyorum. tabi güzel enginarlardan buraya da gelirse:) bu arada mutfaktakiselda.blogspot adresimdeki kendimce paylaşımlarıma sizi de beklerim.

    YanıtlaSil
  19. çok hoş bir görüntü kim bilir tadı ne güzeldir :))

    YanıtlaSil
  20. Selda Yaverler: En kısa zamanda denemenizi umarım çok teşekkür ederim
    Yağmurun dünyası: çok teşekkür ederim çok lezzetli denemenizi umarım:)

    YanıtlaSil
  21. Hiç denemedim,ama bu tariften sonra denemeyi planlıyorum.Ellerinize sağlık..
    Benim bloguma da beklerim
    sihirliparmaklarr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  22. Merhaba enginarı bu sekilde denemedim,cok güzel görünüyor ellrinize saglık,sizi izliyorum,bende beklerim.

    YanıtlaSil