Malzemeler:
- 5 tane enginar (ya da kaç tane isterseniz:))
- 5 yemek kaşığı pirinç (Her enginar için 1 yemek kaşığı pirinç)
- 2 orta boy soğan
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır tanesi
- Baharat ( karabiber, kimyon, tuz)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Enginarlar temizlenir.Çok çabuk kararacağı için temizlenir temizlenmez hazırlanan limonlu suya atılmalı. Limon bir kaba sıkılır 1 tatlı kaşığı un ilave edilir.Kaba 5 enginarı örtecek şekilde su doldurulur. Önce enginarın sapları kesilir. Dış yaprakları soyulur ve atılır. Sarı yapraklar çıkana kadar koparılır.Enginarın kalbindeki tüycükler temizlenir. Hazırlanan limonlu sosa atılır.
İç harç için soğanlar yemeklik şekilde doğranır , maydanoz kıyılır, pirinç ayıklanıp yıkanıp ilave edilir salça baharatlar mısır ve zeytinyağı ilave edilerek bütün malzemeler karıştırılır.
Harç temizlenen enginarların içine kaşık yardımıyla doldurulur. Tencereye yerleştirilir. Hazırlanan limon sosu da enginarların üzerini örtecek şekilde tencereye ilave edilir. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir.
AFİYETLE=)
Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler:))
YanıtlaSilbeğenmenize sevindim teşekkür ederim:)
YanıtlaSilbenim en sevdiğim:)
YanıtlaSilGüneşim yerim:) enginar deyince aklıma ilk sen geliyorsun zaten:)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor eline sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim:)
YanıtlaSilBen bir kere denedim hic hosuma gitmedi cok agir geldi ama dolmasini daha önce denemedim denemek isterim bu görüntüden sonra ellerinize saglik. limonlu ne güzel giderdi simdi :)
YanıtlaSilzeytin yağlı olduğu için hafif olduğunu düşünüyorum deneyip beğenirsiniz umarım:)
YanıtlaSilne güzel lezzet şu enginar. elinize sağlık...
YanıtlaSilevet hem lezzetli hem yararlı teşekkür ederim:)
YanıtlaSilMerhaba Esra Hanım,
YanıtlaSilBlogunuzu ilk defa ziyaret ediyorum,zeytinyağlı enginarı bilirim ama bir türlü pişirme şansım olmadı ama budefa denemek istiyorum.Ellerinize sağlık.Selamlar.
Denerseniz sevinirim umrarım beğenirsiniz.. Çok teşekkür ederim:)
YanıtlaSilMerhaba, blogunu yeni keşfettim ve bayıldım,Şöyleki ilk defa enginar dolması görüyorum :D en kısa zamanda deneyeceğim,seni de benim bloguma beklerm :)
YanıtlaSilhttp://benlimoda.blogspot.com/
ilk defa görmene şaşırdım en kısa zamanda denemeni umarım çok teşekkür ederim:)
YanıtlaSilEnginarın dolması güzel olur. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbende aynı fikirdeyim teşekkür ederim
YanıtlaSiloff ya cok güzel görünüyo :((..
YanıtlaSilteşekkür ederim:)
YanıtlaSilmerhaba takibe alındın bana da beklerim:)
YanıtlaSilhttp://myworldinthebooks.blogspot.com
sanki enginar izmirde satılır, izmirde pişer gibi gleir hep bana...hiç denemedim, ama en kısa zamanda tarifinizi denemeyi istiyorum. tabi güzel enginarlardan buraya da gelirse:) bu arada mutfaktakiselda.blogspot adresimdeki kendimce paylaşımlarıma sizi de beklerim.
YanıtlaSilçok hoş bir görüntü kim bilir tadı ne güzeldir :))
YanıtlaSilSelda Yaverler: En kısa zamanda denemenizi umarım çok teşekkür ederim
YanıtlaSilYağmurun dünyası: çok teşekkür ederim çok lezzetli denemenizi umarım:)
Hiç denemedim,ama bu tariften sonra denemeyi planlıyorum.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBenim bloguma da beklerim
sihirliparmaklarr.blogspot.com
Merhaba enginarı bu sekilde denemedim,cok güzel görünüyor ellrinize saglık,sizi izliyorum,bende beklerim.
YanıtlaSilleziz duruyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSil